Bekijk deze video om het perfecte gerecht te bereiden.
Nog meer inspiratie nodig? Word lid van de OFYR Club en krijg toegang tot exclusieve recepten en member exclusives!
Gestoofde tomaten
Plet de teentjes knoflook en doe ze samen met de tomaten in een ovenvaste schaal. Besprenkel met olijfolie en laat ongeveer 1 uur garen op de kookplaat.
Bouillon voor coquilles
Plaats de Grill op de OFYR boven een hoog vuur. Breng een pan met de groentebouillon, witte wijn, water, misopasta, tamari, vegan vissaus, dulse- en norivlokken aan de kook.
Vegan coquilles deel 1
Snijd het topje van de koningsoesterzwammen af en gebruik ze voor een ander gerecht.
Snijd de stelen in ronde plakken van 2 cm dik en snijd ze aan beide kanten in met een ruitpatroon.
Voeg de zwammen toe aan de kokende bouillon en laat ongeveer 10-15 minuten sudderen tot ze mooi zacht zijn. De paddenstoelen moeten een stevige, wiebelige consistentie hebben.
Romige polenta
Breng ondertussen een nieuwe pot groentebouillon met boter aan de kook op het grillrooster.
Klop de polenta er snel doorheen met een garde, voeg de sojaroom toe en laat trekken op de kookplaat.
Breng op smaak met de gistvlokken, zout en nootmuskaat en voeg indien nodig een beetje water, room of boter toe.
Vegan coquilles deel 2
Haal de oesterzwammen met een tang uit de bouillon en bak ze op de geoliede kookplaat tot ze aan beide kanten knapperig zijn. Kruid met fleur de sel en serveer onmiddellijk.
Opdienen
Leg de polenta in het midden van het bord, voeg 3 oesterzwammen toe en 2 tomaten met de marinade van knoflook en olijfolie. Werk af met verse zeekraal.